Zadělávané jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané jehněčí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Jehněčí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 546,5mg |
Draslík | 569,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme. |
2 | Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle. |
3 | Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne. |
4 | Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit. |
5 | Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky). |