Zeleninové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové pusinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8805 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
200 g | Květák |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Tuk |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 572,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Květák, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Omyté cukety a kořenovou zeleninu nastrouháme najemno. |
2 | Přidáme rozsekaný, do poloměkka uvařený květák, jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, sůl a papriku. Nakonec vmícháme sníh a bílků a zahustíme strouhankou. |
3 | Ze směsi tvoříme malé placičky, urovnáme je na pomaštěný plech, potřeme je tukem a pečeme ve vyhřáté troubě. |