Roláda s jablky a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s jablky a fazolemi
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Džus jablečný |
500 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1 kg | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Fazolové lusky zelené, Jablka, Paprika mletá sladká, Šalotka, Sůl, Švestky sušené, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s jablky a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme, nasekáme, přelijeme 100 ml šťávy a 2 hodiny necháme namočené. |
2 | Maso rozkrojíme na plát, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme. Jablka nakrájíme na kostičky a smícháme je se skořicí a švestkami a rozložíme na maso. Plát masa zavineme a převážeme nití. Do povrchu vetřeme papriku, sůl a pepř. |
3 | Roládu opečeme v pekáči na másle po obou stranách, přilijeme jablečnou šťávu a asi 90 minut pod pokličkou dusíme při 180 stupních Celsia. Odkryjeme a ještě 5 minut osmahneme. |
4 | Šalotku rozkrájíme na půlky, přidáme fazolky a na másle společně podusíme. Přilijeme trochu vody, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Dochutíme solí a podáváme spolu s roládou. |