Recept

Krůtí roláda v pistáciové krustě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8810

Ingredience

800 g Krůtí maso
250 g Mortadella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
100 g Pistácie
1 špetka Sůl
2 ks Tymián čerstvý
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 25 g
33% Sodík 651 mg
72% Bílkoviny 40 g

Krůtí roláda v pistáciové krustě postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.

2

Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.

3

Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.

4

Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.

6

Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept