Pečené brambory s marinovanými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s marinovanými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8812 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kg | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Kapary sterilované, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s marinovanými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kapary opláchneme od soli a necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme spolu s kapary, petrželkou a česnekem. Ke směsi přidáme 2lžíce oleje a necháme marinovat. |
2 | Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, nasypeme do vroucí vody ochucené octem a povaříme 2min. Poté slijeme, přemístíme na plech, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme 30min v troubě předehřáté na 180C. V polovině pečení obrátíme. Po vyjmutí necháme vychladnout při pokojové teplotě. |
3 | Těsně před podáváním marinovaná rajčata osolíme, rozdělíme do misek, přidáme brambory, dozdobíme bazalkovými lístky a podáváme. |