Jednoduchý recept

Pečené brambory s marinovanými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8812
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 kg Brambory
0,5 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel - nať
200 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
9% Sacharidy 33 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 167 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečené brambory s marinovanými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Kapary opláchneme od soli a necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme spolu s kapary, petrželkou a česnekem. Ke směsi přidáme 2lžíce oleje a necháme marinovat.

2

Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, nasypeme do vroucí vody ochucené octem a povaříme 2min. Poté slijeme, přemístíme na plech, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme 30min v troubě předehřáté na 180C. V polovině pečení obrátíme. Po vyjmutí necháme vychladnout při pokojové teplotě.

3

Těsně před podáváním marinovaná rajčata osolíme, rozdělíme do misek, přidáme brambory, dozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept