Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8814 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Majoránka |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
450 g | Okurky |
40 ml | Olej olivový |
4 ks | Rajčata |
100 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 445,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Okurky, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy. |
2 | Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu. |
3 | Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout. |
4 | Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme větší jarní cibulku, cca 150g