Recept

Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8814
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Majoránka
150 ml Ocet kvasný lihový
450 g Okurky
40 ml Olej olivový
4 ks Rajčata
100 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 620kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 67 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky postup přípravy receptu:

1

Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy.

2

Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu.

3

Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout.

4

Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme.

Poznámka

Použijeme větší jarní cibulku, cca 150g

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept