Recept

Sauté ze slávek se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8815
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Brambory
50 g Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
1,5 kg Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 14 g
57% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Sauté ze slávek se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Polovinu šalotky nasekáme najemno.

2

Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.

3

Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.

4

Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.

5

V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.

6

Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept