Sauté ze slávek se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sauté ze slávek se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8815 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1,5 kg | Mušle slávky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Mušle slávky, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sauté ze slávek se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Polovinu šalotky nasekáme najemno. |
2 | Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko. |
3 | Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky. |
4 | Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít. |
6 | Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme. |