Jednoduchý recept

Valašská kyselica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 882
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Brambory
1 g Kmín celý
2,5 dl Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
7% Sacharidy 26 g
31% Tuky 23 g
57% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Valašská kyselica postup přípravy receptu:

1

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme.

2

Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru.

3

Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept