Jihočeská bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská bramboračka
Jihočeská bramboračka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8821 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Libeček |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Libeček, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeská bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín. |
2 | Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru. |
3 | Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme. |
4 | Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme. |