Petrželkové máslo s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželkové máslo s česnekem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8823 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
5 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 681,8mg |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 11,3mg |
Vláknina | 142,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželkové máslo s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme, petrželku nasekáme. Všechny přísady vložíme do mixéru a důkladně prohněteme. |
2 | Hmotu zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. |
3 | Před podáváním vyjmeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Vhodné ke grilovanému masu. |