Recept

Sladkokyselá žebírka po thajsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8826

Ingredience

6 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Cibule červená
125 ml Kompot ananasový
4 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
2000 g Vepřová žebra
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,545 kcal
Kilojoule 6 462kJ
8% Sacharidy 29 g
160% Tuky 120 g
32% Sodík 631 mg
147% Bílkoviny 83 g

Sladkokyselá žebírka po thajsku postup přípravy receptu:

1

Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí.

2

Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout.

3

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.

4

Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku.

5

Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

6

Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme.

7

Žebírka podáváme teplá.

Poznámka

Použijeme thajskou sladkou chilli omáčku. Žebírka je dobré uvařit den předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept