Sladkokyselá žebírka po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá žebírka po thajsku
Sladkokyselá žebírka po thajsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule červená |
125 ml | Kompot ananasový |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2000 g | Vepřová žebra |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Kompot ananasový, Limetková šťáva, Med včelí, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Vepřová žebra, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá žebírka po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí. |
2 | Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. |
4 | Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku. |
5 | Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. |
6 | Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme. |
7 | Žebírka podáváme teplá. |
Poznámka
Použijeme thajskou sladkou chilli omáčku. Žebírka je dobré uvařit den předem.