Bakoňská kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bakoňská kapusta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8827 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bakoňská kapusta postup přípravy receptu:
1 | Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nakrájíme. |
2 | Uzené maso nakrájíme na kostky a osmažíme dozlatova. Smícháme s kapustou a vložíme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Zapékáme v troubě tak, aby sýr utvořil kůrčičku. |
4 | Podáváme s osmaženými plátky bílého chleba. |