Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Tabasco |
500 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 61,5mg |
Vláknina | 568,0mg |
Vitamín A | 276,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Ocet jablečný, Paprika mletá sladká, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Hořčice Dijonská, Kečup, Omáčka sójová, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky. |
2 | Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou. |
3 | Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly. |
4 | Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté. |
5 | Podáváme teplé se zbylou polevou. |
Poznámka
Tabasco můžeme nahradit jinou ostrou omáčkou, med nahradíme cukrem. Při přípravě v troubě předehřejeme horní gril a grilujeme cca 3min po každé straně.