Srbská pórková polévka s taveným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská pórková polévka s taveným sýrem
Srbská pórková polévka s taveným sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 883 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
150 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 69,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana, Pórek, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srbská pórková polévka s taveným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a vypraný pórek nakrájíme na kolečka a v osolené vodě uvaříme doměkka. |
2 | Poté přidáme na kousky pokrájený sýr, masox a máslo. |
3 | Na velmi mírném ohni vše pomalu prohříváme. |
4 | Nakonec polévku dochutíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Výborně chutná s rozpečeným pečivem (krutony, bagetka, topinka).