Francouzský závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský závin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8832 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
3 ks | Brambory vařené |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 218,9mg |
Draslík | 380,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 407,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Salám jemný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský závin postup přípravy receptu:
1 | Z listového těsta vyválíme dva pláty. |
2 | Každý plát posypeme nastrouhaným salámem, nastrouhanými bramborami a sýrem. Zakapeme rozšlehaným vejcem, okořeníme, podle chuti přisolíme a pevně zabalíme. |
3 | Záviny upečeme v troubě dozlatova. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nebo studené. |