Houbařovo kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbařovo kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8838 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 319,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbařovo kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. |
2 | Potom přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji ve výpeku zesklovatět. Podlijeme vínem a zakryté poklicí dáme do trouby péci. |
3 | Když začne kuře červenat, posypeme je tymiánem, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené houby a společně dopečeme. Nakonec zjemníme šťávu lžící kečupu. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |