Pilaf jako lečo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf jako lečo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8839 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Párky krůtí |
1 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 323,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Párky krůtí, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Pilaf jako lečo postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme, až pustí šťávu. Očištěné a na proužky nakrájené papriky přidáme k párkům a vše okořeníme. |
2 | Rýži spaříme, propláchneme, přidáme do směsi a zalijeme 4 dl vroucí vody. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a společně dusíme bez míchání ještě 5 minut. |