Recept

Polévka z volské oháňky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8846
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Hovězí oháňka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
2 hrst Nudle domácí
1,5 dl Olej stolní
4 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 polévková lžíce Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 940kJ
4% Sacharidy 14 g
293% Tuky 219 g
13% Sodík 258 mg
24% Bílkoviny 14 g

Polévka z volské oháňky postup přípravy receptu:

1

Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.

2

Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.

3

Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.

4

Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.

5

Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.

6

Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.

7

Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept