Bramborová zahuštěná jíškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová zahuštěná jíškou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 8848 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kmín celý, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová zahuštěná jíškou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Mrkev, celer a petržel také. Vše uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zředíme studenou vodou povaříme a přidáme k měkké zelenině. |
3 | Okořeníme majoránkou nebo dle chuti i prolisovaným česnekem. |