Recept

Základní zvěřinový vývar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8849
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 hrst Houby čerstvé
2 ks Jalovec
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 kg Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián sušený
2 polévková lžíce Víno červené
1,8 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 244 mg
117% Bílkoviny 66 g

Základní zvěřinový vývar postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, kosti nasekáme a vše krátce spaříme ve vařící vodě.

2

Přendáme do jiného hrnce s vroucí vodou, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 2 bobkové listy, 2 špetky tymiánu a vaříme pozvolna, aby se nám vývar nezkalil.

3

Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu a trochu hub. Pokud použijeme sušené houby, necháme je před použitím asi 15 minut nabobtnat ve vlažné vodě. Vývar ještě povaříme asi 15 minut, můžeme dochutit 2 lžícemi červeného vína a ihned přecedíme přes hustý cedník.

4

Zvěřinový vývar můžeme použít jako základ do některých omáček a jídel. Nebo přímo jako polévku, kdy přidáme maso a vnitřnosti ze zvěřiny.

Poznámka

Maso ze zvěřiny použijeme různé odřezky, kosti, starší bažant nebo koroptev apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept