Štika na víně po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na víně po vídeňsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
750 g | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
1 kg | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
3 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 134,9mg |
Draslík | 708,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na víně po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou. |
2 | Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky. |
3 | Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky. |
4 | Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat. |
5 | Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody. |
6 | Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem. |