Garnáti s omáčkou salsa fresca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s omáčkou salsa fresca
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8852 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
375 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
150 g | Tortilla chips |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 194,8mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Sůl, Tabasco, Tortilla chips, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s omáčkou salsa fresca postup přípravy receptu:
1 | Pánev postavíme na venkovní gril nad žhavé uhlíky. Jakmile se zahřeje, dáme do ní salsu a zahříváme, až začne omáčka bublat. Přidáme uvařené a vyloupané garnáty, cca 1min orestujeme a odstavíme. |
2 | Do omáčky vmícháme nasekaný koriandr, smetanu, ochutíme solí, pepřem, tabascem a přidáme hrst tortillových chipsů. |
3 | Garnáty podáváme teplé, se zbylými chipsy a zakysanou smetanou k namáčení. |
Poznámka
Omáčku salsa fresca připravíme podle receptu \\"Salsa fresca\\" Množství 375 ml.