Jednoduchý recept

Olihně s citronovou charmoulou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8853
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Olej olivový
350 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 418kJ
2% Sacharidy 5 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 97 mg
25% Bílkoviny 14 g

Olihně s citronovou charmoulou postup přípravy receptu:

1

Olihně očistíme, těla otevřeme, nařízneme a rozkrájíme vždy na 6 kousků. Obalíme v oleji a napíchneme na dvě vodorovné špejle vždy po 3 kouskách.

2

Pečeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 2min po každé straně.

3

Charmoulu smícháme s oloupaným a nasekaným citronem, přidáme olihně a důkladně obalíme. Dochutíme solí, pepřem.

4

Podávat můžeme teplé, při pokojové teplotě nebo i studené.

Poznámka

Charmoulu připravíme viz. recept "Charmoula" Množství 150 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept