Pstruh pečený na grilu s petrželkovým máslem s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený na grilu s petrželkovým máslem s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 939,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 150,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený na grilu s petrželkovým máslem s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. |
2 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 2min kůží dolů, poté otočíme a grilujeme další 2min. Otočíme zpět a opékáme ještě 1min. Můžeme ještě jednou obrátit, dokud kůže není křupavá. |
3 | Ryby ochutíme solí, pepřem a podáváme teplé s petrželkovým máslem s česnekem a kousky citronu. |
Poznámka
Petrželkové máslo připravíme viz. recept \\"Petrželkové máslo s česnekem\\" Množství 120g.