Pikantní kachna v sójové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kachna v sójové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8856 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Čínské koření |
4 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 408,5mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čínské koření, Kachní prsa, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kachna v sójové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme ve velké míse med, sójovou omáčku a koření, vložíme kachní prsa kůží nahoru a zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě min. 20min. |
2 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kůží dolů 5min, poté otočíme a pečeme dalších 8min pro středně propečené maso nebo 10min pro úplné propečení. |
3 | Hotová prsa zakryjeme alobalem a necháme několik minut odpočívat. |
4 | Nakrájíme šikmo na tenké plátky a podáváme horké. |
Poznámka
Kachní prsa nejprve nařízneme tak, že uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy