Jednoduchý recept

Rozmarýnová křepelka s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8857
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli paprička
1 polévková lžíce Citronová šťáva
8 ks Křepelka
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 768kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 154 mg
116% Bílkoviny 65 g

Rozmarýnová křepelka s česnekem postup přípravy receptu:

1

Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.

2

Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.

3

Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.

4

Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept