Bylinková polévka se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková polévka se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8859 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 kávová lžička | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 hrst | Salát Polníček |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 hrst | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 85,6mg |
Vláknina | 484,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kerblík, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Salát Polníček, Smetana 12% (konzumní), Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková polévka se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Bylinky důkladně opereme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku přidáme až do hotové polévky. |
2 | Bylinky jen několik vteřin osmahneme na másle. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nasekaný špenát a vše chvíli povaříme. |
3 | Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Ještě chvíli povaříme. |
4 | Do hotové polévky vmícháme syrové žloutky. Podáváme s osmaženou houskou. |