Jednoduchý recept

Burgundská polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 8861
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 g Tuk
400 g Tykev
1500 ml Voda pitná
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 798kJ
4% Sacharidy 15 g
247% Tuky 185 g
5% Sodík 98 mg
6% Bílkoviny 3 g

Burgundská polévka postup přípravy receptu:

1

Tykev, karotku, celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a celerovou nať rozsekáme. Na polovině tuku podusíme česnek, celer a karotku.

2

Do měkké zeleniny přidáme vodu, osolíme, přidáme zelí, tykev

3

a brambory.

4

Uvaříme doměkka. Nakonec dáme do polévky zbytek tuku a okořeníme pepřem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept