Celerová s masoxem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová s masoxem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8863 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
0,1 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 95,7mg |
Draslík | 363,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová s masoxem postup přípravy receptu:
1 | Omytý celer nastrouháme nahrubo. |
2 | Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem z masoxu, přidáme celer a vaříme asi 15 minut. Zjemníme mlékem a žloutkem, zakapeme citrónem. Posypeme petrželkovou natí. |
3 | Jako přílohu podáváme osmahnutou housku na kostičky. |