Jednoduchý recept

Celerová s masoxem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 8863
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Celer bulvový
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1000 ml Hovězí vývar základní
0,1 l Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Polévkové kostky Vitana
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 545kJ
4% Sacharidy 15 g
4% Tuky 3 g
39% Sodík 782 mg
18% Bílkoviny 10 g

Celerová s masoxem postup přípravy receptu:

1

Omytý celer nastrouháme nahrubo.

2

Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem z masoxu, přidáme celer a vaříme asi 15 minut. Zjemníme mlékem a žloutkem, zakapeme citrónem. Posypeme petrželkovou natí.

3

Jako přílohu podáváme osmahnutou housku na kostičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept