Telecí játra se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra se slaninou
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
1% Sacharidy 3 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 220 mg
29% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 259,0mg |
Draslík | 257,0mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra odblaníme, protáhneme slaninou, osolíme a poprášíme moukou. |
2 | Maso opékáme na pánvi na každé straně asi 2 minuty. Játra mají uvnitř zůstat lehce růžová. |