Ražniči se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová kýta |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 107kJ
1% Sacharidy 2 g
29% Tuky 22 g
8% Sodík 164 mg
27% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 313,6mg |
Vláknina | 431,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálené pánvi na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme omyté, na malé kousky nakrájené maso, osolíme a zprudka opékáme. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce opečeme. |