Piškotové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové lívance
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8885 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej stolní |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 40 g
2% Sodík 41 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 143,7mg |
Draslík | 40,1mg |
Vláknina | 74,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové lívance postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme pevný sníh z bílků. Zlehka přimícháme žloutky a polohrubou mouku. |
2 | Lívance pečeme obvyklým způsobem. Podáváme s povidly nebo marmeládou. |