Zdravý recept

Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8889

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Med včelí
1,5 polévková lžíce Ocet jablečný
1,5 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sezam - semena
4 polévková lžíce Sójová pasta Miso
2 polévková lžíce Zázvor mletý
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 748kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 7 g
38% Sodík 753 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem postup přípravy receptu:

1

Omáčku připravíme tak, že smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka.

2

Při pokojové teplotě necháme 30min odpočinout.

3

Poté medovou omáčku smícháme se sezamovými semínky.

4

Lilky po celém povrchu propícháme vidličkou a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min, dokud nebudou osmahlé. Mezitím pravidelně obracíme. Necháme cca 10min vychladnout, rozkrojíme podélně napůl a dužinu nařízneme síťovým vzorem hlubokým cca 1cm. Potřeme omáčkou a glazovanou stranou dolů grilujeme dalších 5min doměkka.

5

Lilky podáváme teplé, pokapené medovou omáčku s miso.

6

Vhodné např. jako příloha ke grilovanému masu.

Poznámka

Omáčku můžeme připravit den předem a uchovat v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept