Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem
Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8889 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
4 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 506,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 66,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Med včelí, Ocet jablečný, Sezam - semena, Sójová pasta Miso, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Omáčku připravíme tak, že smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka. |
2 | Při pokojové teplotě necháme 30min odpočinout. |
3 | Poté medovou omáčku smícháme se sezamovými semínky. |
4 | Lilky po celém povrchu propícháme vidličkou a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min, dokud nebudou osmahlé. Mezitím pravidelně obracíme. Necháme cca 10min vychladnout, rozkrojíme podélně napůl a dužinu nařízneme síťovým vzorem hlubokým cca 1cm. Potřeme omáčkou a glazovanou stranou dolů grilujeme dalších 5min doměkka. |
5 | Lilky podáváme teplé, pokapené medovou omáčku s miso. |
6 | Vhodné např. jako příloha ke grilovanému masu. |
Poznámka
Omáčku můžeme připravit den předem a uchovat v lednici.