Jednoduchý recept

Ragú v lasturách po lesnicku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 889

Ingredience

50 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
100 g Játra telecí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paštikové koření
200 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
45% Sodík 903 mg
56% Bílkoviny 31 g

Ragú v lasturách po lesnicku postup přípravy receptu:

1

Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.

3

Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.

4

Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.

5

Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.

6

Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.

Poznámka

Vývar dáváme dle potřeby a paštikové koření dle chuti. Místo srnčího masa můžeme použít zaječí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept