Ragú v lasturách po lesnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú v lasturách po lesnicku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Játra telecí |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
200 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 654,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú v lasturách po lesnicku postup přípravy receptu:
1 | Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme. |
3 | Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme. |
4 | Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno. |
5 | Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem. |
6 | Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú. |
Poznámka
Vývar dáváme dle potřeby a paštikové koření dle chuti. Místo srnčího masa můžeme použít zaječí maso.