Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8890 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
2 ks | Česnek |
500 g | Dýně |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 621,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Dýně, Ocet vinný červený, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme salsu. |
2 | Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme. |
3 | Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout. |
4 | Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem. |
5 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé. |
6 | Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou. |
7 | Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě |
8 | Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu. |
Poznámka
Bazalkovou salsu můžeme připravit den předem, uchováme v lednici. Podáváme při pokojové teplotě.