Jednoduchý recept

Dušené brambory

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené brambory 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8896

Ingredience

500 g Brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 610kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 111 mg
6% Bílkoviny 3 g

Dušené brambory postup přípravy receptu:

1

Syrové, oloupané brambory nakrájíme na plátky.

2

V kastrole rozpustíme máslo (nebo sádlo), vložíme brambory, osolíme a dusíme pod poklicí nejdříve ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušené brambory
Pro větší jedlíky doporučuji brambor přidat, jinak chválím, fajn příloha třeba k nějakým pečením, obzvlášť kuřeti. Do brambor se můžou přidat i nějaké bylinky, ale záleží, s čím se budou podávat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept