Zdravý recept

Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8897
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rum
1 kávová lžička Směs Jerk
1 špetka Sůl
500 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 357kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 61 mg
3% Bílkoviny 2 g

Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem postup přípravy receptu:

1

Na polevu smícháme med s rumem a směsí jerk.

2

Ve velké pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme neoloupanou tykev nakrájenou na plátky široké cca 1cm, přivedeme znovu k varu a ihned slijeme.

3

Tykev rozložíme a osušíme. Potřeme medovou polevou s rumem.

4

Grilujeme na venkovním grilu na středně žhavým uhlím 3min po každé straně a mezitím potíráme zbytkem polevy.

5

Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept