Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8897 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rum |
1 kávová lžička | Směs Jerk |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 338,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Rum, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Směs Jerk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem postup přípravy receptu:
1 | Na polevu smícháme med s rumem a směsí jerk. |
2 | Ve velké pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme neoloupanou tykev nakrájenou na plátky široké cca 1cm, přivedeme znovu k varu a ihned slijeme. |
3 | Tykev rozložíme a osušíme. Potřeme medovou polevou s rumem. |
4 | Grilujeme na venkovním grilu na středně žhavým uhlím 3min po každé straně a mezitím potíráme zbytkem polevy. |
5 | Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. |