Jednoduchý recept

Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8898
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Citrony
2 ks Lilek
8 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Omáčka Tahini
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 230kJ
5% Sacharidy 17 g
37% Tuky 27 g
4% Sodík 81 mg
11% Bílkoviny 6 g

Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.

2

Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.

3

Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.

4

Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.

5

Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Poznámka

Omáčku můžeme připravit 1-2dny předem, uchováme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept