Jednoduchý recept

Kuře obalené v citronovém jogurtu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8899
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb Pita
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Jogurt bílý
600 g Kuřecí prsa
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
300 ml Omáčka Aioli
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
8 ks Ředkvička
1 hrst Salát hlávkový
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
2% Sacharidy 9 g
82% Tuky 61 g
13% Sodík 263 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuře obalené v citronovém jogurtu postup přípravy receptu:

1

Každý plátek masa rozkrojíme podélně na tři proužky.

2

Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, skořici, nové koření, pepř, olej, citronovou šťávu a jogurt.

3

Vložíme maso, důkladně obalíme a zakryté necháme min. půl hodiny odpočinout v lednici.

4

Proužky masa napíchneme po třech na špízy a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min. Každé 2min obracíme.

5

Každou placku pita chlebu rozpůlíme, prohřejeme krátce cca 30sec na grilu, poté otevřeme a do každé vložíme maso z jednoho špízu.

6

Doplníme roztrhaným salátem, rajčaty a ředkvičkami nakrájenými na plátky. Přidáme lžíci aioli s pečeným česnekem, ochutíme solí, pepřem a pitu uzavřeme.

7

Podáváme horké.

Poznámka

Aioli viz. recept "Aioli s pečeným česnekem"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept