Rajčata po znojemsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata po znojemsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 890 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Okurky nakládané |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
8 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
120 g | Šunka dušená |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 625,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Strouhanka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata po znojemsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata překrojíme na poloviny, vydlabeme z nich dužinu a dáme ji do misky. |
2 | Omyté a očištěné papriky nakrájíme na nudličky a podusíme na másle. |
3 | Šunku a žampiony rovněž nakrájíme na plátky, přidáme k paprikám a podusíme doměkka. |
4 | Přidáme dužinu z rajčat, chvilku dusíme a nakonec zalijeme smetanou. |
5 | Vydlabaná rajčata naskládáme do pekáčku a naplníme je zhotovenou směsí, posypeme strouhankou a přelijeme troškou rozehřátého másla. |
6 | Dáme zapéct do předehřáté trouby. |