Bajunské kuře na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bajunské kuře na jehle
Bajunské kuře na jehle
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8900 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 ks | Cibule červená |
4 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 špetka | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 828,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bajunské kuře na jehle postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, chilli papričku bez semínek, jarní cibulku, lístky petrželky, cibuli, tymián, limetovou šťávu, olej a nové koření a rozmixujeme na hladkou pastu. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Plátky masa vodorovným řezem prořízneme téměř napůl, rozevřeme a do kažédého plátku dáme lžíci pasty. Přikryjeme a okraje masa několikrát propíchneme špejlí, aby se neotevíraly. |
3 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kůží dolů cca 7min, poté otočíme a pečeme dalších 5min. |
4 | Ochutíme solí, pepřem a podáváme horké např. se smetanovou avokádovou salsou. |
Poznámka
Avokádová salsa viz. recept \\"Smetanová avokádová salsa\\"