Pastinák s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastinák s hovězím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 ks | Nové koření celé |
750 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 537,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastinák s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěný roštěnec opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 1l vody, přidáme bobkový list, nové koření, ochutíme solí, přivedeme k varu a vaříme cca 1,5h. |
2 | Mezitím oloupeme brambory, omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce a povaříme ještě cca 5min. |
3 | Pastinák očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme k masu a vaříme dalších 10min. |
4 | Dochutíme solí, pepřem, nasekaným koprem a petrželkou, odstavíme a ihned podáváme. |