Hanácká kapustnica s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácká kapustnica s houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 891 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
20 g | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 19,9mg |
Draslík | 497,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hanácká kapustnica s houbami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka. |
2 | Podusíme doměkka v malém množství vody sušené houby a stejným způsobem podusíme i vypeckované švestky. |
3 | Potom švestky a houby přidáme k zelí (i s vodou ve které jsme je vařili). |
4 | Nakrájíme najemno cibuli a zpěníme na sádle. Přisypeme mletou papriku a přilijeme mouku rozmíchanou v mléce. Vše společně uvaříme doměkka. |
5 | Nakrájíme na kolečka klobásu a přidáme ji i se smetanou do kapustnice. |
6 | Ochutíme solí, krátce necháme přejít varem a podáváme. |
Poznámka
Cibule je lepší větší. Sůl a sladká paprika dle potřeby.